Hudson's Bay en Saks Off 5th open in september

De eerste Hudson's Bay en Saks Off 5th winkels zullen in september de deuren openen.

De eerste Hudson's Bay zal op 5 september in Amsterdam de deuren openen. Saks Off 5th, eveneens een warenhuisketen van Hudson's Bay Company (HBC) opent de eerste winkel in Nederland op 7 september in Rotterdam. De overige winkels openen in de weken daarna.

HBC heeft de openingsdata voor de eerste tien Hudson’s Bay warenhuizen en twee Saks Fifth Avenue Off 5th winkels in Nederland aangekondigd. In een persbericht meldt het Canadese bedrijf: 'In het afgelopen jaar hebben de HBC-teams hard gewerkt aan de nieuwe Hudson’s Bay warenhuizen, die met een geheel eigen karakter en belevenis zijn toegespitst op de Nederlandse markt. Met de afronding van het werk van alle architecten, interieurdesigners, timmermannen, metselaars, schilders en stukadoors, zijn de compleet gerenoveerde en vernieuwde panden bijna klaar voor de ontvangst van haar gasten.'

De flagship store van Hudson's Bay aan het Rokin in Amsterdam opent als eerste haar deuren op 5 september, waarna de feestelijke opening op 19 september plaatsvindt. Opvolgend zullen nog negen warenhuizen in voormalige V&D panden openen, waarbij tevens een feestelijke opening zal plaatsvinden.

Saks Off 5th biedt volgens HBC 'een premium off-price ervaring die nieuw is op de Nederlandse markt, met een combinatie van relevante merken, aantrekkelijke prijzen en een continue wisseling van assortiment.'  

In Rotterdam openen Saks Fifth Avenue Off 5th en Hudson's Bay in de voormalige V&D aan Hoogstraat 185. Hier is Allianz Real Estate de verhuurder. Saks Fifth Avenue Off 5th krijgt een winkelvloeroppervlakte van 3000 m²

Al 16 huurovereenkomsten
HBC heeft al 16 huurovereenkomsten getekend voor de nieuwe locaties in Nederland, 14 Hudson's Bay warenhuizen en 2 Saks Fifth Avenue Off 5th winkels. De totale oppervlakte hiervan is 208.760 m². De bedoeling is dat het Canadese warenhuis Hudson’s Bay 20 voormalige V&D panden zal gaan overnemen door heel Nederland. Het warenhuis is ook nog eens begonnen met het vestigen van warenhuizen in België en in Duitsland.

Voormalig bankgebouw
Aanvankelijk was de opening van de Amsterdamse flagship store gepland in augustus. De vestiging aan Rokin 21, Rokin 49 en de Vleeshal aan de Nes is 16.000 m² groot, verdeeld over 6 verdiepingen. Het nieuwbouwpand op de plek van een voormalig bankgebouw is ontwikkeld door de Ivy Group en aangekocht door Zurich Insurance Group. Eerder zou op deze locatie een Marks&Spencer komen en een nieuw luxe warenhuis Haussmann. Deze plannen gingen echter niet door. De Engelse modeketen besloot zich weer terug te trekken van het Europese vasteland en Haussmann had moeite luxemerken aan zich te binden. 

Profiteren van HBC platform
Saks Fifth Avenue Off 5th opent in november een tweede winkel in de Kalvertoren, eigendom van Kroonenberg. Het Amerikaanse dochterbedrijf van HBC Europe heeft plannen om nog meer winkels in Nederland te openen.
Het managementteam van Saks Off 5th opereert vanuit het kantoor van Hudson's Bay Company Europe in Keulen. In deze stad opende in juni ook de eerste flagship store van Saks Off 5th. De nieuwe keten zal profiteren van de bestaande infrastructuur en gevestigde diensten van het HBC Europe-platform in Keulen, zoals inkoopbeheer, supply chain en IT. Saks Off 5th verwacht in Nederland dit jaar circa 150 banen te creëren. 

Opgericht in 1670
Hudson’s Bay Company, opgericht in 1670, is het oudste bedrijf van Noord-Amerika. In Canada is Hudson’s Bay inmiddels uitgegroeid tot een keten met warenhuizen op 90 locaties en de online winkel thebay.com. Voor het eerst sinds de start van Hudson’s Bay, vestigt het warenhuis zich buiten de landsgrenzen van Canada, met 10 nieuwe winkels in Nederland in 2017, en een online shopping omgeving op hudsonsbay.nl. Met een geheel eigen karakter en belevenis is het concept toegespitst op de Nederlandse markt.

10 formules en veel vastgoedinvesteringen
De portfolio van HBC omvat tien formules, van luxueuze warenhuizen tot betere warenhuizen en discountformules, met in totaal wereldwijd meer dan 480 vestigingen en 66.000 medewerkers. In Noord Amerika behoren Hudson’s Bay, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue, Gilt, en Saks OFF 5TH, samen met Find @ Lord & Taylor en Home Outfitters tot de leidende ketens van HBC. In Europa behoren Galeria Kaufhof, de grootste warenhuisketen van Duitsland, Galeria Inno, de enige warenhuisketen in België, en Sportarena tot HBC.

HBC heeft significante investeringen in vastgoed joint ventures. Met Simon Property Group Inc. heeft HBC de HBS Global Properties Joint Venture, die vastgoed in bezit heeft in de Verenigde Staten en in Duitsland. In Canada werkt HBC met RioCan Real Estate Investment Trust samen in de RioCan-HBC Joint Venture.

Laatste nieuws

Evenementen