Hudson's Bay Amsterdam geopend

De eerste Nederlandse winkel van de Hudson's Bay is geopend in Amsterdam aan het Rokin.

Later deze week volgen de vestigingen in Den Haag en Rotterdam. De komende twee weken openen nog zeven vestigingen, waaronder die in Leiden en Almere. Het bedrijf komt ook naar Nederland met Saks off 5th dat onder meer in de Kalvertoren gaat openen. In totaal steekt Hudson's Bay € 350 mln in de Nederlandse operatie. 

De Amsterdamse vestiging aan Rokin en de Nes is 17.000 m² groot verdeeld over 4 panden. Het grootste pand is het damespand. Op de bovenste verdieping zit hier restaurant Naracat, van Ron Blaauw, dat ook na de winkelsluiting om 21.00 uur open blijft. Het vierde pand gaat later open, hier komt de kindermode in.

Volgens Fashion United ogen de vloeren ruimtelijk en overzichtelijk. In het herenmode pand is hetzelfde concept als het damesmodepand doorgevoerd, maar de sfeer is iets donkerder. Zowel in het damesmode en herenmode-pand,wordt de collectie klassieker naarmate je hoger in het pand komt.

Op de eerste twee verdiepingen zijn de hedendaagse en trendy merken te vinden, tekende Fashion United op, als Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Filippa K, Anecdote, Essentiel Antwerp, MSGM, Opening Ceremony en Scotch & Soda. Op de derde verdiepingen zijn de meest klassieke merken te vinden. Dat zijn bijvoorbeeld Marc Cain, Ralph Lauren, Michaelis en Strellson.