Hoorne ontwikkelt woningen in Heemstede

Hoorne Vastgoed heeft met de gemeente Heemstede en Elan Wonen een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van de kleinschalige woonwijk Slottuin.

De woonwijk verrijst op het terrein van het voormalige Nova College langs de Cruquiusweg in Heemstede. Daar komen 101 woningen waarvan er 61 bestemd zijn voor de sociale huursector. Naar verwachting wordt in de loop van 2018 begonnen met de realisatie en bedraagt de bouwtijd ongeveer één jaar.

Op het gebied van duurzaamheid gelden voor woonwijk Slottuin ambities die verder gaan dan de gemiddelde eisen in het bouwbesluit. Uitgangspunt is om alle woningen te realiseren met een zo laag mogelijke Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). De EPC geeft aan hoe efficiënt de energie wordt opgewekt en verbruikt. Voor nieuwbouwwoningen is 0,4% de norm. Dat betekent dat ten opzichte van een gemiddelde woning slechts 40% energie wordt verbruikt. Voor de wijk Slottuin - die géén gasaansluiting krijgt - gaat men uit van een EPC van 0. De energie in Slottuin wordt zo veel mogelijk ter plekke opgewekt.

Van de 61 voor sociale huur bestemde woningen kunnen 39 appartementen na bouwkundige aanpassingen dienst doen als zorgappartement voor ouderen. Mocht op de lange termijn blijken dat deze zorgwoningen niet meer nodig zijn, dan kan Elan Wonen er relatief eenvoudig weer sociale huurappartementen van maken.

In het door Mulleners en Mulleners architecten gemaakte plan wordt behalve aan de architectuur van de woningen ook veel aandacht besteed aan het groen in de wijk, de inpassing van Slottuin in de bestaande omgeving en de verkeersafwikkeling.

Vastgoedontwikkelaar en belegger Hoorne Vastgoed werkt primair voor het zusterbedrijf Vomar Voordeelmarkt. Daarbij ligt een sterk accent op retail en woningbouw. Hoorne Vastgoed realiseerde in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht tientallen projecten. Door Hoorne Vastgoed gerealiseerde projecten worden meestal toegevoegd aan de eigen beleggingsportefeuille.

Laatste nieuws

Evenementen