Hoogste punt appartementencomplex in ‘Jeruzalem’ in Amsterdam bereikt

Het hoogste punt is bereikt van een nieuw appartementencomplex van 86 sociale huurwoningen in de wijk Jeruzalem.

Op de plaats van dit nieuwe complex van woningbouwcorporatie Rochdale in Amsterdam Oost stond vroeger het Willem Dreeshuis, dat inmiddels is gesloopt.

De gevel komt aan de Pieter Zeemanlaan te staan en rondom het gebouw komt groen. Het complex bestaat eigenlijk uit twee gedeelten: een toren van 8 lagen en een gebouw van 4 lagen met een gemeenschappelijke fietsenstalling ertussen. Ook op de begane grond komen woningen.

De woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens worden verhuurd voor circa € 710 per maand (exclusief servicekosten). Architect is Studio9dots. De Nijs heeft de woningen gebouwd. Verwachting is dat ze eind februari 2019 klaar zijn.

Alle woningen liggen rond een inpandige galerij en lift en hebben een riante buitenruimte. Dit geeft het complex zijn karakteristieke uiterlijk. Elke woning is aangesloten op zonnepanelen en de bewoners kunnen elektrisch koken. Verwarmen gebeurt nog wel op gas omdat hier geen alternatief is, maar dat verbruik zal relatief laag zijn door het zware isolatiepakket.