Hogere omzet Colliers International in Q1

Wereldwijd steeg de omzet van Colliers International in het eerste kwartaal met 12% (13% in lokale valuta) ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015.

De EMEA-regio liet dit eerste kwartaal een lichte daling zien van 4% op basis van lokale valuta ($89.0 miljoen tegenover $98.9 miljoen). De omzetdaling bedroeg hier 11% maar werd voor 7% gecompenseerd door omzetgroei als gevolg van recente overnames.

De omzet in EMEA werd beïnvloed door een daling in Outsourcing & Advisory activiteiten, met name in Frankrijk waar verschillende grote projectmanagementopdrachten te kampen hadden met lagere marges in de aankoop en installatie van materialen. Deze daling werd gecompenseerd door hogere inkomsten van de Lease Brokerage activiteiten, voornamelijk in de UK. Gunstige valutakoersen voor de Britse pond hadden een negatieve uitwerking op de gerapporteerde resultaten omgezet in US dollars.

De gecorrigeerde EBITDA kwam daardoor uit op $3,6 miljoen tegen een verlies van $0,6 miljoen in het eerste kwartaal van vorig jaar, dankzij veranderingen in de omzet-mix en recente acquisities.

Laatste nieuws

Evenementen