Highbrook rondt due diligence Groothandelsgebouwen positief af

De overname van de aandelen van Groothandelsgebouwen door Highbrook Fund III Acquisitions is een stap dichterbij gekomen.

In een tussentijdse mededeling maakt Groothandelsgebouwen bekend dat Highbrook het due dilligence positief heeft afgerond. Ook heeft op verzoek van HighBrook overleg plaatsgevonden tussen Groothandelsgebouwen NV en HighBrook over een mogelijk afwijkende transactiestructuur binnen het financiële kader dat tussen HighBrook en de aandeelhouders is overeengekomen. 

De transactie betreft de overname van de aandelen van 15 aandeelhouders die gezamenlijk 86% van de aandelen Groothandelsgebouwen NV bezitten. HighBrook heeft Groothandelsgebouwen bericht dat zij haar due diligence onderzoek positief heeft afgerond. Ook heeft Highbrook de betreffende 15 aandeelhouders geïnformeerd dat zij gebruik maakt van haar recht de afwikkeling van de overeenkomst met die aandeelhouders uit te stellen hangende het overleg tussen Groothandelsgebouwen en HighBrook over een afwijkende transactiestructuur.

Dat overleg vordert goed. Groothandelsgebouwen verwacht dat dit overleg voor eind maart 2018 zal worden afgerond. Zodra dit is gebeurd zal Groothandelsgebouwen over de uitkomst daarvan nadere mededelingen doen.

Zoals bekend zal Groothandelsgebouwen op 9 maart de jaarrekening 2017 en de oproeping voor de op 20 april te houden jaarlijkse aandeelhoudersvergadering publiceren.