High-potentials 2017: Bram Harding, PingProperties

Bram Harding begon in 2012 als junior developer bij Peak Development en is sinds 2015 development manager bij PingProperties. Buiten werktijd is hij board member van ULI Nederland.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 2, 28 februari 2017

Als je niet in het vastgoed was beland, dan …?
Machine learning en in het verlengde daarvan artificial intelligence vind ik zeer interessante ontwikkelingen. De producten zijn innovatief en complex en vormen de grondslag van een geheel nieuwe sector, die gekoppeld is aan alle bestaande sectoren. We kunnen er niet omheen dat deze technieken een verregaande invloed gaan hebben op onder andere de vastgoedsector en de maatschappij als geheel.

Meest gebruikte app?
Wat ik het meest gebruik, is de traditionele belfunctie. Persoonlijk denk ik dat twee minuten van menselijk contact zorgt voor duidelijkere communicatie dan een zorgvuldig getypte e-mail. Een andere app die ik gebruik om het gebruik van e-mail te beperken is Asana, een to-do-list app die je in staat stelt niet alleen taken te delen met je team, maar ze ook aan personen toe te kennen en te monitoren.

Bijzondere vastgoedinnovatie?
Hoewel dit in de vastgoedsector nog in de kinderschoenen staat, vind ik het gedachtegoed van de circulaire economie de meest bijzondere innovatie. Het omvat een maatschappelijke betrokkenheid en efficiënt gebruik van materialen, mét een economische grondslag. Dit komt ons allen ten goede.

Spannendste klus?
De vraag die ik onlangs heb gekregen om een ontwikkelafdeling op te zetten, is veruit de spannendste opgave waaraan ik mag werken. PingProperties geeft mij de waardering, vrijheid en het vertrouwen om aan de slag te gaan de ontwikkelafdeling tot een succesvol onderdeel van PingProperties te maken.