High Potentials 2019: Steef Verweij, MN

Steef Verweij is analist acquisitie OG/NL bij MN en is in zijn vrije tijd gids bij het Spoorwegmuseum.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 29 maart 2019

Hij studeerde Human Geography & Spatial Planning met een master Urban and Regional Planning aan de Universiteit Utrecht en volgde de master Europees beleid aan de UvA. Van 2012 tot 2018 was hij beleidsadviseur bij de IVBN.

Het belangrijkste de komende jaren?
Een definitieve doorbraak van het middenhuursegment. Dit segment is zeer klein. Een substantieel middenhuursegment draagt bij aan een beter functionerende woningmarkt. Langetermijnbeleggers zoals pensioenfondsen willen graag meer in dat segment investeren en zijn een logische partner van gemeenten voor middenhuur.

Welke competentie waardeert u het meest van uzelf?
Dat ik me niet gek laat maken door de waan van de dag.

Meest gebruikte app?
PowderQuest, een app met actuele sneeuwvoorspelling en met freeride skiroutes in de Alpen. Ik ben graag in de bergen en het liefst op (tour)ski’s. De app laat onder andere zien waar sneeuw is en verwacht wordt.

Hoe gaan digitale ontwikkelingen het vastgoed veranderen?
Vastgoed kent een grote stroom aan vastgoeddata. Door verdere digitalisering zullen data eerder beschikbaar komen en zullen repetitieve administratieve handelingen tot het verleden gaan behoren. Een leuk en actueel voorbeeld is een pilot ‘robotisering’ bij MN, afdeling Onroerend Goed Nederland. Het ‘inkloppen’ van bepaalde administratieve gegevens zal in de toekomst door een robot worden gedaan.

Gelooft u in smart buildings?
Ja, slimme gebouwen bieden interessante mogelijkheden voor comfortverbetering voor de gebruiker en in het kader van verduurzaming.

Spannendste klus?
Samenwerking met verschillende gemeenten bij het bevorderen van meer (nieuwbouw) middenhuur. Institutioneel vermogen van pensioenfondsen vormt een sleutel bij het voorzien in deze middenhuurwoningen.

Wat neemt u van uw vakantie mee terug naar uw werk?
Een uitgelezen boek.

What keeps you ticking?
Buitenlucht.

Laatste nieuws

Evenementen