High Potentials 2019: René Tim (33), Vesteda

René Tim (33) is zijn carrière in 2012 begonnen als analyst bij Savills om vervolgens in 2014 binnen Savills de overstap naar het Investment team te maken.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 29 maart 2019

In deze nieuwe positie kwam hij in aanraking met de woningbeleggingsmarkt en werkte hij aan een aantal grote woningportefeuilletransacties. In 2017 maakte Tim de stap naar Vesteda, waar hij zich als acquisiteur bezighoudt met het verwerven van bestaande woningen en nieuwbouwprojecten en het begeleiden van portefeuilleverkopen. Daarnaast zet hij zich als board member van Young ULI Nederland in voor het verbinden van jonge professionals uit de vastgoedsector op nationaal en internationaal niveau en het delen van kennis en ervaring.

Het belangrijkste de komende jaren?
Naast het acquireren en ontwikkelen van spraakmakende woningbouwprojecten zou ik graag over een aantal jaar een lange reis maken met mijn gezin.

Welke competentie waardeert u het meest van uzelf?
Doorzettingsvermogen en resultaatgerichtheid

Meest gebruikte app?
Dat is hoogstwaarschijnlijk Whatsapp en de Mail app, hoewel ik ook geen enkel bericht oversla dat op Voetbalzone wordt geplaatst!

Hoe gaan digitale ontwikkelingen het vastgoed veranderen?
Ik verwacht dat hier nog grote stappen te maken zijn. Bedrijven als Apple, Facebook en Amazon, maar ook Alibaba, komen steeds dichter in het werk- en woonterrein van hun klanten. Maar ook meer traditionele tech-bedrijven zoals Siemens zijn hiermee bezig. Een voorbeeld dat me altijd is bijgebleven is de ontwikkeling van Masdar city in Abu Dhabi, een stad die tot doel heeft de meest duurzame ecostad van de wereld te worden.

Gelooft u in smart buildings?
Zeker! Een mooi voorbeeld is Sidewalk Labs, een ontwikkeling van Google in Toronto. Zodra zulke grote tech-bedrijven zich hier verder mee gaan bemoeien, zal de ontwikkeling nog sneller gaan. Alleen is in de traditionele vastgoedwereld nog onvoldoende zichtbaar wat er allemaal mogelijk is.

Spannendste klus?
Dat was de overname van de voormalige Delta Lloyd-woningportefeuille van NN Group. Deze portefeuille bestond uit ruim 5900 bestaande woningen en bijna 800 woningen in aanbouw. Gezien de omvang was deze transactie een enorme uitdaging, waar we met een groot team vanuit verschillende disciplines heel hard aan gewerkt hebben. De overname is een heel mooie toevoeging aan de Vesteda-portefeuille en voor mij een heel mooie transactie om aan te werken, een die ik waarschijnlijk niet nog een keer ga meemaken in mijn carrière!

Wat neemt u van uw vakantie mee terug naar uw werk?
Veel nieuwe inzichten en inspiratie ten aanzien van werk en privéleven, maar vooral ook mooie herinneringen.

What keeps you ticking?
Sinds een aantal jaar doe ik aan crossfit, wat ik een perfecte combinatie vind van uithoudingsvermogen en krachttraining.