High Potentials 2019: Martijn Vlasveld (38), CBRE Global Investors

Martijn Vlasveld is portfolio manager van de CBRE Dutch High Street Club (DHC), een beleggingsfonds met daarin prominente winkelpanden van onder andere de Bijenkorf en Hema in de grote steden.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 29 maart 2019

Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de herontwikkeling van grote winkelcentra, zoals de Heuvel in Eindhoven.
 
Welke competentie waardeert u het meest van uzelf?
Mijn gedrevenheid om dingen zo goed mogelijk te doen. Bij een mooie uitdaging probeer ik altijd het maximale eruit te halen, vooral door vroeg te beginnen, zodat er tijd overblijft om alle puntjes op de i te zetten.
 
Meest gebruikte app?
Whatsapp, zeker als op dinsdag onze drie kinderen bij opa en oma zijn. Dan stuurt mijn schoonvader leuke filmpjes van ze, daar word ik altijd heel gelukkig van.
 
Gelooft u in smart buildings?
Zeker, ik denk dat je een gebouw veel efficiënter kunt managen als je weet hoe intensief het gebruikt wordt. Dat geldt voor kantoren, waarbij je het gebruiksgemak sterk kunt verbeteren, voor winkelcentra, waarbij je ziet welke winkels het best presteren, en voor duurzaamheid, om gebouwen energiezuiniger te maken.
 
Spannendste klus?
Dat was de herkapitalisatie van de aandelen van het Berlage fonds, dat nu DHC is. Het was een complex en intensief traject en het was fantastisch dat we door een gedegen voorbereiding en een goed team uiteindelijk de deal konden afronden voor onze investeerders.

Wat neemt u van uw vakantie mee terug naar uw werk?
Toen ik 10 jaar geleden in Argentinië was, zag ik daar welke enorme impact klimaatverandering op het landschap had. Toen realiseerde ik me dat ik een bijdrage wil leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot van onze gebouwen.
 
What keeps you ticking?
Het werken met unieke gebouwen, met het team zorgen dat deze nog mooier worden en deze gezamenlijk verduurzamen. Het ultieme doel is om deze historische gebouwen én goed geëxploiteerd én CO2-neutraal te krijgen!