High Potentials 2019: Annemarie Maarse (38), Syntrus Achmea REF

Annemarie Maarse is sinds 2019 director asset management Woningen bij Syntrus Achmea Real Estate and Finance.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 29 maart 2019

Daarvoor was ze hoofd asset management Woningen bij Altera Vastgoed. Ze studeerde Planologie aan de UvA en deed een Master of Real Estate aan de ASRE. Eerder werkte ze als adviseur en onderzoeker bij Bureau Middelkoop.

Hoe gaan digitale ontwikkelingen het vastgoed veranderen?
Ik ben ervan overtuigd dat de vastgoedwereld er over vijf jaar totaal anders uit ziet door de mogelijkheden van digitalisering en automatisering, vooral op het gebied van asset en property management. We kunnen veel meer gebruikmaken van de berg data die we tot onze beschikking hebben en daardoor klantgerichter werken. Een leuke uitdaging, die we als Syntrus Achmea graag aangaan.

Gelooft u in smart buildings?
Zeker. Het is een illusie om te denken dat we over een aantal jaar op dezelfde manier wonen als nu. Het gaat niet meer alleen om het verhuren van woningen, maar om het aanbieden van een woonbeleving. De mogelijkheden om woonconcepten vorm te geven met smart toepassingen zijn groot. We kunnen veel meer doen met bijvoorbeeld community management en dienstverlening tot achter de voordeur, toegespitst op specifieke doelgroepen.

Spannendste klus?
Ik werk nu aan mijn spannendste klus, en die heeft alles te maken met digitalisering en automatisering.

Wat neemt u van uw vakantie mee terug naar uw werk?
Ik kom altijd geïnspireerd terug van vakantie. Inspiratie om inhoudelijke thema’s op te pakken, maar ook om bijvoorbeeld weer meer te doen met muziek in mijn privéleven. Het lastige is om in de waan van volle agenda’s die inspiratie om te zetten in concrete acties.

What keeps you ticking?
Enthousiaste en inspirerende collega’s. Samen de schouders eronder zetten.