Herontwikkeling Verto Arnhem van start

V8 Architects maakt vandaag bekend dat de herontwikkeling van Verto Arnhem van start is gegaan.

Met de afgeronde selectie van aannemer Plegt-Vos is Verto Arnhem weer een stap dichter bij zijn realisatie. In het ontwerp van V8 Architects wordt het in 1960 gebouwde, tijdelijke stadskantoor vervangen door een duurzaam woongebouw. In 2020 is de historische binnenstad van Arnhem daarmee een bijzonder gebouw rijker. De verbouwingswerkzaamheden zijn inmiddels gestart.

Wederopbouw 2.0
Het oorspronkelijke gebouw is ontworpen door J.J. Konijnenburg, een oud-leerling van architect Gerrit Rietveld en in 1960 gebouwd om dienst te doen als tijdelijk stadskantoor. Vervolgens was het jarenlang in gebruik als werkplaats en atelier, nu wordt het herontwikkeld tot woongebouw.

Functionele helderheid
In het ontwerp van V8 vormen de originele ontwerpprincipes het uitgangspunt.

De constructie van het bestaande gebouw is van staal en varieert van grote stalen spanten op de begane grond tot verfijnde stalen tussenregels op de verdiepingen. Om aan te sluiten bij deze consistente manier van bouwen is ook de nieuwe constructie volledig van staal gemaakt.

Toekomstbestendig
Op uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever is het woongebouw ontworpen met een alzijdige indeling. Hiermee wordt vooruitgelopen op de ontwikkeling van de directe omgeving tot een aantrekkelijk woongebied. Om het gebouw ook in hoogte beter aan te laten sluiten op het straatbeeld heeft V8 twee woonlagen toegevoegd. Verto Arnhem wordt herontwikkeld naar Beng-maatstaven door middel van
verschillende duurzame oplossingen. Op het hele dak worden zonnepanelen geïnstalleerd en er is overal driedubbelglas toegepast. Bovendien heeft het gebouw een warmteterugwinningsinstallatie en is het aangesloten op de stadsverwarming. In de hal komt een scherm te hangen dat bewoners de energieopbrengsten van het gebouw laat zien. Verto Arnhem heeft straks 58 vrije sector appartementen. De oplevering van het project wordt in 2020 verwacht.

Laatste nieuws

Evenementen