Henk Jagersma vertrekt bij Syntrus Achmea REF

Henk Jagersma beëindigt per 1 mei 2017 zijn functie als directievoorzitter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance (SARE&F). Jagersma heeft negen jaar leiding gegeven aan SARE&F.

George Dröge, directielid van SARE&F sinds 2007, neemt Jagersma's functie tijdelijk waar. Een opvolger is nog niet gevonden.

“Het is nu tijd voor iets anders. Mede gezien mijn leeftijd (59) wil ik nog een nieuw hoofdstuk aan mijn carrière toevoegen. Wat dat precies gaat worden is nog niet bekend," aldus Jagersma.

Henk Jagersma is sinds 2008 directievoorzitter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Sinds 2013 is hij voorzitter van de IVBN, de vereniging van institutionele vastgoedbeleggers. Hij studeerde Economie aan Universteit in Tilburg. Voordat hij bij Syntrus Achmea aan de slag ging, was hij werkzaam als directeur van woningcorporatie Staedion en was hij algemeen directeur van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag. Van 2008 tot 2015 was Jagersma voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) van voetbalclub ADO Den Haag.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft onder leiding van Jagersma volop ingezet op nieuwe vrije sector huurwoningen voor pensioenfondsen. Veel kantoorpanden zijn getranformeerd naar vrije sector huurwoningen. Ook heeft SARE&F een zorgvastgoedfonds opgezet.

Alleen vorig jaar werden al ruim 3.000 woningen verworven. Ook in het buitenland zijn nieuwe initiatieven gestart; in Duitsland en Frankrijk werden enkele goed renderende woning- en winkelportefeuilles toegevoegd.

SARE&F bleef gedurende de crisis in omvang stabiel met rond de € 14 mrd aan beheerd vermogen. Daarna groeide het beheerd vermogen naar ruim € 17,5 mrd.