Henk Jagersma naar gemeente Amsterdam

Henk Jagersma wordt stedelijk directeur Ruimte en Economie bij de gemeente Amsterdam. Hij was eerder bestuursvoorzitter bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Hij start per 1 februari.

Henk Jagersma (60) is uiteraard zeer enthousiast over zijn nieuwe functie. 'Amsterdam is een stad waar op vastgoedgebied zeer veel gebeurt, maar ook een stad die voor zeer grote uitdagingen staat. Dan heb ik het niet alleen puur over vastgoedzaken maar ook over zaken als mobiliteit, leefbaarheid en duurzaamheid. Zeer belangrijk is dat de stad daarvoor een integrale aanpak tot stand brengt en daar help ik graag aan mee.'

Als directeur Ruimte en Economie heeft hij 14 directeuren onder zich, zoals Bureau Zuidas en Grondzaken. Dat hij na de gemeenteraadsverkiezingen waarschijnlijk een aantal nieuwe bazen boven zich krijgt, schrikt hem niet af. ‘Ik houd wel van zo’n dynamische omgeving’, aldus Jagersma.

Jagersma was voordat hij bij Syntrus Achmea bestuursvoorzitter werd, werkzaam bij woningcorporatie Staedion en algemeen directeur Dienst stedelijke ontwikkeling gemeente Den Haag.

Laatste nieuws

Evenementen