Heitman koopt Woonlandschap Leyhoeve in Groningen

Heitman, een wereldwijde vastgoedinvesteerder, heeft het vastgoed van Woonlandschap Leyhoeve in Groningen voor ruim € 80 mln gekocht.

Woonlandschap Leyhoeve bestaat uit 208 luxe senioren appartementen van 65–190 m² en 74 zorgappartementen, met een parkeergarage onder het gebouw. In het gebouw bevinden zich voorzieningen als een zwembad, diverse restaurants, een kinderdagverblijf, een huisartsenpraktijk en een kapper.

De Leyhoeve voorziet in wonen voor senioren, met de mogelijkheid om indien gewenst zorg te verlenen, in een eigen woonomgeving. Leyhoeve Groningen is gesitueerd aan het Europapark, een gebied waar recent diverse ontwikkelingen hebben plaatsgevonden op het gebied van wonen.

Groningen is na Tilburg de tweede locatie van Leyhoeve; de vestiging aan de Dokter Bloemenlaan in Tilburg werd in 2016 geopend. Heitman en de aandeelhouder van Leyhoeve zijn in gesprek over een mogelijke verwerving van de locatie in Tilburg.

In september kocht Heitman al voor bijna € 70 mln een woningportefeuille met twee complexen in Amsterdam Nieuw-West met 196 wooneenheden. De mix van 2-, 3- en 4-kamerwoningen staat langs de Slotervaart in een gemengd gebied, met onder meer winkels en scholen.

NL Real Estate – Knight Frank heeft Heitman commercieel geadviseerd gedurende het aankooptraject. NautaDutilh en CVO Group hebben de koper van juridisch respectievelijk technisch advies voorzien. Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij heeft verkoper Bonita Groep commercieel geadviseerd, BoelsZanders Advocaten is juridisch adviseur van Bonita Groep.