Groenwoningen Fonds neemt 30 huurwoningen af in Park Haga

VolkerWessels Vastgoed heeft met het Groenwoningen Fonds een overeenkomst gesloten om 30 huurwoningen te realiseren in de Schiedamse wijk Park Harga.

Het duurzame en energiezuinige huis van het type MorgenWonen past goed in het duurzame, gasloze Park Harga met energieneutrale woningen. Op de locatie waar voorheen handbalvereniging Ventura gevestigd was ontwikkelt VolkerWessels Vastgoed 155 woningen onder de projectnaam ‘Park Harga’.

MorgenWonen 
In deze laatste bouwfase worden 30 MorgenWonen huizen gebouwd. Opdrachtgever is het Groenwoningen Fonds dat belegt in duurzame en energiezuinige huurwoningen in Nederland. Het fonds is een door de overheid aangewezen fiscaal groenfonds. Dit houdt in dat beleggers een fiscaal voordeel in de inkomstenbelasting kunnen genieten en worden vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing. Beheerder van het fonds is Credit Linked Beheer, een vergunninghoudend beheerder van beleggingsinstellingen.

De woning leveren zoveel energie op dat een gezin dat bewust met energie omgaat, geen energiekosten hoeft te hebben. De energiemonitor en de slimme meter geven de bewoners inzicht in het energieverbruik. Het werkt als een belbundel, als de geboden hoeveelheid energie niet wordt overschreden zijn er geen energiekosten. Wordt deze wel overschreden betaalt de bewoner alleen de extra afgenomen energie.

Oplevering 2018

De MorgenWonen huizen worden in 2018 gelijktijdig met de andere woningen in het plan opgeleverd. Verhuurder van de woningen is Actys Wonen Den Haag.

De bouw van de woningen en appartementen in Park Harga is in handen van VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren en Kroon & de Koning.