Greystar sluit zich aan bij IVBN

Greystar wordt lid van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland (IVBN).

IVBN is een branchevereniging voor het bevorderen van een evenwichtig investeringsklimaat voor vastgoed, goede marktwerking en het benadrukken van de grote maatschappelijke betekenis van beleggen in vastgoed. Greystar investeert, ontwikkelt en exploiteert huurwoningen namens internationale institutionele investeerders voor doelgroepen variërend van studenten, young professionals, alleenwonenden en stellen tot en met (kleine) gezinnen en senioren.

Greystar investeert sinds 2015 actief op de Nederlandse woningmarkt door middel van nieuwbouwprojecten in de grote steden. De komende 10 jaar wil Greystar jaarlijks gemiddeld 1000 tot 1500 huurwoningen per jaar toevoegen door middel van transformatie en nieuwbouw. 

Mark Kuijpers, managing director van Greystar in Nederland: “Voor ons is het lidmaatschap van IVBN belangrijk omdat het ons toegang biedt tot een groot kennisnetwerk en omdat IVBN actief zorgt voor collectieve belangenbehartiging van institutionele beleggers richting de politiek en goed verhuurderschap richting bewoners. Dat is belangrijk omdat institutionele beleggers deel zijn van de oplossing voor de vraagstukken op de woningmarkt. We zijn constructieve samenwerkingspartners, voor het Rijk en voor gemeenten, die een belangrijk deel van de woningbouwopgave voor de komende jaren op ons kunnen nemen.” 

IVBN-directeur Judith Norbart verwelkomt Greystar graag als lid van IVBN: ”Greystar is een professionele lange termijn samenwerkingspartner voor zowel het Rijk, gemeenten, andere belanghebbenden en natuurlijk voor de bewoners in de wooncomplexen waarin het bedrijf investeert en die ze onder eigen management exploiteert. Het maatschappelijke en duurzame karakter van institutionele woningbeleggingen in Nederland wordt door het lidmaatschap van Greystar verder versterkt.” Het aantal leden van IVBN komt met de toetreding van Greystar op 31 met een gezamenlijk belegd vermogen van meer dan € 60 mrd in Nederland verspreid over woningen, zorgvastgoed, winkels en winkelcentra, kantoren, parkeergarages en overig vastgoed.