Green levert Hotel Het Veerse Meer op aan Fletcher Hotels

Vorige maand leverde Green het Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer in het Zeeuwse Arnemuiden op aan Fletcher Hotels.

Het luxe 4-sterrenhotel is het resultaat van een intensieve samenwerking met projectontwikkelaar Bogor, Kolpa Architecten en de gemeente Middelburg. Zowel particuliere als zakelijke gasten zijn welkom.

Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer is direct gelegen aan het Veerse Meer. Het telt 51 tweepersoons kamers met uitzicht over het meer. Ook is er multifunctionele vergaderzaal met ruimte voor 120 personen, een fitnessruimte. De gasten kunnen gebruik maken van de aanlegsteiger en een strandje.

Voordat de bouw startte, heeft er intensief overleg plaatsgevonden tussen vastgoedpartij Green, projectontwikkelaar Bogor, Kolpa Architecten, de gemeente Middelburg, kwaliteitsteam Veerse Meer en bewoners in de omgeving.

Jan Bouter, directeur bij Bogor, is tevreden met de samenwerking: “Uiteindelijk zijn zonder bezwaren het bestemmingsplan en de bouwvergunning verschaft. Het is echt een prachtige en unieke locatie.”
Rob Hermans, directeur Fletcher Hotels: “In goed overleg ontwikkelden we een plan dat recht doet aan het prachtige landschap en een sterke verbinding tussen land en water maakt. Het hotel ligt in de bocht van het Veerse Meer en is zo ontworpen dat nagenoeg alle kamers uitzicht op het meer hebben.”

Al vanaf de ontwerpfase van het nieuwe hotel is rekening gehouden met de duurzaamheid van het pand. De uitkragende balkons dienen bijvoorbeeld ook als vaste zonwering. In de zomer staat er zo minder warmte op de volledig glazen gevel. Dat scheelt in de koelingskosten. Verder beschikt het gehele hotel over ledverlichting die is aangesloten op bewegingssensoren. Voor de verwarming en koeling van het hotel gebruikt het pand warmtepompen. Deze duurzame pompen ontnemen zo veel mogelijk energie uit de buitenlucht, zodat er minder eindige energie nodig is.