Goldman Sachs belegt in kantoorpanden in Den Bosch en Den Haag

Het hoofdkantoor van Essent in ’s-Hertogenbosch is in handen gekomen van een vehikel van Goldman Sachs. Het gaat om het gebouw Willemsplein 2.

Volgens PropertyNL/Ventu Research moet met de transactie een bedrag van ongeveer € 65 mln gemoeid zijn.
Verkoper is het Amerikaanse investeringsbedrijf Fortress Investment Group.
Gelijktijdig heeft Hummingbird, eveneens een vehikel van Goldman Sachs, van Fortress het pand Borderwijklaan 18 in Den Haag aangekocht. Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat de aankoopsom van dit pand € 11 mln is.
Het pand aan het Willemsplein is circa 32.000 m2 groot en grotendeels verhuurd aan Essent. In het gebouw Borderwijklaan 18, 8000 m2 groot, is in gebruik bij Total.
De twee verkochte panden maakten deel uit van de Liv-portefeuille die Fortress Investment  in oktober 2017 voor € 360 mln heeft overgenomen van de Duitse Deka. Het ging daarbij om 13 kantoorgebouwen met in totaal 175.000 m² met 2287 parkeerplaatsen. De panden liggen verspreid over zeven locaties in de Randstad (Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag) en in Den Bosch.
In december 2017 verkocht Fortress Investment Group al twee gebouwen uit de Liv-portfolio, Oval Tower in Amsterdam Zuidoost en het kantoor van Movares aan het Daalseplein in Utrecht. Met deze twee verkopen was toen € 158 mln gemoeid.
In de markt is vernomen dat JLL als adviseur zou zijn opgetreden namens verkoper Fortress Investment Group bij de deals in Den Bosch en Den Haag. Goldman Sachs zou geen extern advies hebben gebruikt.

Laatste nieuws

Evenementen