Gijs Molenaar naar Henderson Park

Henderson Park heeft Gijs Molenaar aangesteld als hoofd van het vermogensbeheer.

Henderson Park is een nieuw Europese vastgoedbeleggingsplatform opgericht door Nick Weber. Molenaar rapporteert direct aan Weber.

Henderson Park lanceerde in september 2016 een fonds van 500 mln dollar dat gevoed wordt door drie grote beleggers. Sindsdien is een groot hotel in Parijs overgenomen, Le Méridien Étoile, en een portefeuille van 172 woningen in Centraal Londen.
Weber: 'Na deze twee belangrijke overnames en met een sterke investeringspijplijn hebben we Gijs aangesteld om het bedrijfsplan te implementeren en te investeren in key assets. Als hoofd van het vermogensbeheer zal hij onze dealteams bijstaan en adviseren.'

Molenaar heeft 17 jaar ervaring in vastgoedbeheer in Europa en werkte hiervoor drie jaar als senior vice-president voor Cerberus Capital in Londen. Daar was hij verantwoordelijk voor pan-Europese non-performing loans en directe activa. Dit omvatte toezicht op het vermogensbeheer van meer dan 10 mrd pond (€ 12 mrd) aan activa.
Voorheen was Molenaar directeur vermogensbeheer bij Hammerson in Londen van 2012 tot 2014 en werkte hij drie jaar als ontwikkelingsdirecteur Redevco.

Hij heeft een Executive Management Training gevolgd bij de London Business School en is afgestudeerd aan de TU Delft.