Geurt Randeraat nieuwe juryvoorzitter NRP Gulden Feniks

Met ingang van 1 december 2017 is Geurt van Randeraat de nieuwe juryvoorzitter van NRP Gulden Feniks. Hij volgt daarmee Karin Laglas (directievoorzitter Ymere) op.

Randeraat is als oprichter en directeur van SITE urban development een zeer ervaren gebiedsontwikkelaar en expert in complexe stedelijke projecten.

“De nadruk van NRP Gulden Feniks op de bestaande voorraad blijft uniek”, constateert Van Randeraat. “Er is veel meer bestaand vastgoed dan we ooit nog nieuw zullen bouwen. De impact van de bestaande gebouwde omgeving op ons leven is dan ook ontzettend groot en hebben we eigenlijk pas net ontdekt. Onze woningvraag, energieopgave en klimaatopgave zijn alleen haalbaar als we de bestaande gebouwen gebruiken. Alle grote opgaves van onze tijd zijn gerelateerd aan het bestaande.”

“Het mooie aan de prijs NRP Gulden Feniks is ook dat het teams beloond”, aldus de nieuwe juryvoorzitter. “Het groepsgevoel is enorm belangrijk om projecten voor elkaar te krijgen.”

Geurt van Randeraat (1974) richtte in 2008 SITE urban development op. Hij werkte daarvoor lange tijd voor investeerder Bouwinvest, de laatste jaren als directeur projecten. Daarvoor werkte hij voor adviesbureau BVR en projectontwikkelaar Kristal.
In de periode 2009-2015 was Randeraat directeur van de wetenschappelijke masteropleiding Master City Developer (MCD) aan deze opleiding is hij nog steeds als docent verbonden. Hij geeft regelmatig lezingen aan universiteiten en op congressen in binnen en buitenland.

NRP Gulden Feniks is dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. Van 1 december 2017 tot en met 21 februari 2018 kunnen projecten voor de editie 2018 worden ingezonden in de categorieën Gebiedstransformatie, Transformatie en Renovatie.
Projecten met een laag budget komen in aanmerking voor de extra prijs Low Budget, High Impact.