Genomineerden Retail Awards bekend

Initiatiefnemers van het Retail Event of the Year, VG Visie en Cushman & Wakefield, hebben vandaag de genomineerden bekendgemaakt van de Retail Awards 2018.

De Retail Awards zijn een jaarlijks onderdeel van het event dat dit jaar plaatsvindt op 17 mei. Doel van de Awards is ondernemende, succesvolle en relevante retailers in de schijnwerpers te zetten en te belonen omdat ze een voorbeeld zijn in de branche.

Door een adviesraad van 18 Retail professionals met uiteenlopende achtergronden en expertise zijn onder leiding van de Nederlandse Raad Winkelcentra (NRW), partner van het Retail Event of the Year, de volgende finalisten genomineerd voor een Retail Award:

  • Groot Zelfstandig Merk: Costes, Suit Supply en Coolblue
  • Food Retail: Jumbo, Stach en Le Pain Quotidien
  • Local Hero: Anna + Nina, Groos en Hutspot

De Retail Awards zijn een combinatie van een Juryprijs en een Publieksprijs. Na de selectie van genomineerden door de adviesraad kan het publiek vanaf vandaag stemmen op de retailer van zijn of haar voorkeur in elke categorie via www.retaileventoftheyear.nl  Het aantal stemmen per genomineerde dat volgt op de nominatie door de retail professionals is bepalend voor de toekenning van de Awards.

De Awards worden op 17 mei in Amsterdam door Brigit Gerritse, directeur NRW, uitgereikt tijdens het Retail Event of the Year. Winnaars van de Retail Awards in de categorieën Groot Zelfstandig Merk, Food Retail en Local Hero waren in 2017 respectievelijk Rituals, Yoghurt Barn en Paagman.