Forse winstgroei NSI in Q1

NSI realiseerde in het eerste kwartaal van 2017 een hoger direct resultaat geboekt. Daarnaast zijn gesprekken met potentiële kopers van de winkelportefeiulle al in volle gang.

Het afgelopen kwartaal kwamen de bruto huurinkomsten uit voortgezette activiteiten uit op € 15,8 mln tegen € 15,1 mln in dezelfde periode vorig jaar. Het directe resultaat kwam uit op € 10,2 mln tegen € 7,8 mln vorig jaar.

Het indirecte resultaat kwam hoger uit op € 2,2 mln, tegen € 3,4 mln negatief. Het totale beleggingsresultaat komt daarmee op € 12,4 mln, dat is fors hoger dan de € 4,4 mln vorig jaar in het eerste kwartaal. 

De bezettingsgraad kwam eind maart uit op 78,1%, tegen 78,6% eind 2016.

NSI is momenteel ook in gesprek met partijen die geinteresseerd zijn in de winkelportefeuille van NSI. Momenteel heeft NSI voor € 386 mln aan vastgoed in de etalage staan. 

De totale portefeuille van NSI heeft een omvang van € 1,18 mrd. Daarvan staat een derde, namelijk € 386 mln in de etalage. Het grootste deel (54%) bestaat uit traditionele kantoren met een beleggingsvolume van € 635 mln). Kantoren die ondergedompeld zijn in het verhuurconcept van NSI, Het Nieuwe Kantoor (HNK), hebben een waarde van € 150 mln en maken 13% deel uit van de totale portefeuille.

In de portefeuille van NSI is de HNK portefeuille het deel waarvan de bezettingsgraad oploopt, terwijl in het deel met traditionele kantoren de bezetting afneemt. Terwijl de like for like netto huurgroei in het winkeldeel afneemt (-2,5%) en in de traditionele kantorenportefeuille bescheiden toeneemt (3,5%), stijgt deze fors voor de HNK portefeuille ( 64,8%)