First Sponsor koopt kantoorgebouw Meerparc voor € 55 mln

FS NL Holdings, onderdeel van het Singaporese First Sponsor Group Limited, heeft eind december 2017 de meerderheid van de appartementsrechten van het gebouw Meerparc verworven.

De verkoper is het ASR Property Fund, een fonds van ASR vastgoed vermogensbeheer.

Meerparc is gelegen aan de Amstelveenseweg 638 - 730 in Amsterdam en omvat circa 12.200 m² kantoorruimte op 4 verdiepingen en circa 4600 m² bedrijfsruimte op de begane grond. Er is parkeergelegenheid voor 218 auto's. De kantoorruimte is grotendeels verhuurd aan het advocatenkantoor DLA Piper. De bezettingsgraad van de kantoorruimte is 73% en de gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt 5 jaar.

Hoewel de Nederlandse betrokken partijen geen prijs bekend maken, meldt First Sponsor in een internationaal persbericht dat de aankoopsom € 55,5 mln bedraagt, inclusief transactiekosten.

First Sponsor krijgt hiermee alle kantoorruimte in handen, 85% van de bedrijfsruimte en 93% van de parkeerplaatsen. 772 m² bedrijfsruimte en 15 parkeerplaatsen blijven dus in handen van een andere investeerder.

Het gebouw staat naast het kantoorpand Zuiderhof I, de eerste aankoop van First Sponsor in Nederland. De belegger kocht dit 12.500 m² grote pand aan de rand van de Zuidas begin 2015 van AEW voor een bedrag van € 51,5 mln. Hier is advocatenkantoor Van Doorne de huurder.

FS NL Holdings werd bij de aankoop begeleid door JLL, Nauta Dutilh en Loyens & Loeff. Verkoper werd begeleid door CBRE en Dentons.