Fins pensioenfonds koopt helft Central Post

Het Finse pensioenfonds Ilmarinen heeft geïnvesteerd in kantoorgebouw Central Post, vlakbij station Rotterdam Centraal.

Na de vastgoedtransactie heeft Ilmarinen de helft van het kantoorgebouw Central Post in bezit. De andere eigenaar is een Duitse institutionele belegger. Als adviseur van de kopers bij de overname zal Hannover Leasing ook verantwoordelijk zijn voor het beheer van het onroerend goed.

"De investering past goed in de strategie van Ilmarinen, volgens welke we op een winstgevende en veilige manier streven naar internationale diversificatie van onze vastgoedportefeuille. Het lange en gediversifieerde huurprofiel van het gebouw samen met het relatief concurrerende rendement van de Rotterdamse kantorenmarkt, maakt de investering aantrekkelijk, "zegt Mikko Antila, hoofd internationale vastgoed van Ilmarinen.

Central Post werd in de jaren vijftig gebouwd als een postdistributiecentrum. Het is in 2009 en 2010 door LSI gerenoveerd als een moderne kantoorruimte. De renovatie omvatte upgrades van de energie-efficiëntie van het gebouw door bijvoorbeeld de glazen gevel te verdubbelen en energiezuinige lift- en verlichtingssystemen te installeren.

Het gebouw ligt naast het centraal station in het hart van Rotterdam. De totale oppervlakte van het pand is 38.000 m². De huidige bezettingsgraad is 100 procent en de grootste huurders zijn het chemische Lyondell Basell-bedrijf, mediahuis De Persgroep en het staatsbedrijf ProRail, dat het Nederlandse spoorwegnet onderhoudt.

Laatste nieuws

Evenementen