Fidelity koopt winkelcomplex in Utrecht

Het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund heeft voor € 13 mln een winkelcomplex aangekocht op woonboulevard Utrecht.

Woonboulevard Utrecht, een complex van 8000 m², is volledig verhuurd aan vier huurders. Het is de eerste investering van het fonds in de regio Utrecht.

‘We hebben vertrouwen in de langetermijnvooruitzichten van onze aankoop’, zegt Maarten Frouws, Investment Manager bij Fidelity International. ‘Dit specifieke retailsegment volgt in hoge mate de ontwikkelingen op de Nederlandse woningmarkt, die volgens ons gunstige perspectieven heeft, juist ook in Utrecht. Woonboulevard Utrecht is een van de beste locaties in Nederland waar grote detailhandelsgoederen verkocht mogen worden. Dit type winkelruimte is relatief goedkoop te exploiteren en is, zeker op deze locatie, zeer in trek bij winkeliers. Dit maakt deze aankoop een relatief defensieve investering voor het fonds.‘

Het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund is uitsluitend gericht op institutionele beleggers en belegt exclusief in de kernlanden van de eurozone. 

Cushman & Wakefield heeft deze transactie begeleid namens de verkoper. Daarnaast werd de verkoper bijgestaan door Peter Verhoeven Real Estate Asset Management. De koper werd geadviseerd door Bernd-Jan Bolwijn Vastgoedconsultancy, RPS Advies- en Ingenieursbureau, Van Benthem & Keulen en Deloitte Real Estate.