FGH Bank verkoopt € 1,3 mrd aan leningen aan RNHB

FGH Bank heeft een overeenkomst getekend met RNHB over de voorgenomen verkoop van een deel van haar leningenportefeuille, ter grootte van circa € 1,3 miljard.

De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders en succesvolle afronding van het consultatieproces met devertegenwoordigers van de werknemers. RNHB committeert zich op het moment van aankoop volledig aan de betreffende klanten van FGH.

RNHB Hypotheekbank ontstond in 2008 door een fusie van Rijnlandse Hypotheekbank en Nederlandse Hypotheekbank. De vastgoedbank was destijds al een dochter van FGH. In 2016 verkocht FGH deze dochter met € 1,7 mrd aan vastgoedleningen (ruim 9000 leningen) en circa 60 medewerkers aan aan een consortium bestaande uit CarVal Investors en Vesting Finance (dochteronderneming van Arrow Global Group).

Het is de bedoeling om de activiteiten van FGH Bank later dit jaar volledig uit te faseren. FGH Bank houdt dan op te bestaan als aparte juridische entiteit. Zie ook Dealfocus hierover.