Eurocommercial heeft winkelcentrum Woluwe in bezit

Eurocommercial Properties heeft sinds afgelopen vrijdag winkelcentrum Woluwe in Brussel in eigendom. 

Dit bericht de Belgische zakenkrant De Tijd. Het in Amsterdam genoteerde vastgoedberijf was sinds afgelopen oktober in exclusieve onderhandeling op basis van een bod van in totaal € 425 mln op de certificaten van Woluwe Shopping Centrum en Woluwe Uitbreiding.

Eurocommercial betaalt voor een certificaat Woluwe Shopping Centrum € 2800 en voor een certificaat Woluwe Uitbreiding € 1140, inclusief belastingen. De certificaten zijn beursgenoteerd en sloten vrijdag op resp. € 1847,40 en € 720,20.

Woluwe is gebouwd in 1968 en daarmee het oudste overdekte winkelcentrum van de Belgische hoofdstad. Het ligt in een van de rijkste voorsteden van de stad en wordt ontsloten door hoofdwegen, een eigen metrostation en bussen. Ook is er dit jaar een tramlijn geopend, met een halte direct buiten het centrum.

Eurocommercial verklaarde bij de bekendmaking van het overnamebod in oktober  mogelijkheden te zien om voetgangers, omzet en huurprijzen in Woluwe te verhogen en verwacht dat een geplande uitbreiding van 10.000 m², die 100% eigendom wordt van Eurocommercial, het totale rendement zal verbeteren. De renovatie zou snel na de overname kunnen starten, de uitbreiding volgt als de definitieve planning gereed is en de benodigde bouwvergunningen verkregen zijn.

Nu de overname is afgerond zullen de certificaten van de Brusselse beurs worden gehaald.