Eurocommercial Properties start met notering in Brussel

Eurocommercial Properties kreeg woensdag een tweede notering, en wel op Euronext Brussel.

De vastgoedbelegger geeft geen nieuwe aandelen uit en behoudt haar hoofdnotering op Euronext Amsterdam, waar zij in 1991 met de handel begon.

Het doel van Jeremy Lewis, Eurocommercial’s Chief Executive Officer, is om de zichtbaarheid onder Belgische deelnemers te vergroten als een belegger in belangrijke, hoogwaardige winkelbestemmingen. Met de financiers ABN Amro en ING kocht het onlangs het winkelcentrum Woluwe in Brussel. ‘We hebben er fors voor moeten betalen, maar het is dan ook een shoppingcenter met bewezen troeven en potentieel voor de toekomst’, vertelt Lewis in de Belgische zakenkrant De Tijd.

De notering biedt Belgische investeerders volgens Lewis ook directe toegang tot een van Europa's meest ervaren beleggers in retailvastgoed, en geeft Eurocommercial de mogelijkheid om zijn aandeelhoudersbasis verder uit te breiden en te diversifiëren. Het bedrijf heeft activa in de portefeuille ter waarde van € 4 mrd en is actief in de retailvastgoedmarkt in België, Frankrijk, Italië en Zweden. België vertegenwoordigt ongeveer 11% van de portefeuille via het winkelcentrum Woluwe.