Encore+ koopt Kennedytoren voor € 50 mln

Encore + heeft in Nederland de kantoortoren Kennedytoren in Eindhoven aangekocht voor circa € 50 mln.

Kennedytoren is gelegen in het centrum van Eindhoven, direct naast het centraal station en het busstation en op loopafstand van het belangrijkste winkelgebied. De gebouw bestaat uit 20.372 m² verhuurbare kantoorruimte verspreid over 23 verdiepingen.
Het bezit een Breeam 'Very Good' rating en is voor een groot deel verhuurd, met Deutsche Bank, Here Europa en Taylor Wessing als belangrijkste huurders. Voor verhuur is nog 2923 m² kantoorruimte, 652 m² archiefruimte en 257 m² fietsenstalling beschikbaar.

Eindhoven is een groeiend technologisch centrum en werd onlangs door de OESO beoordeeld als de meest innovatieve wereldstad op basis van patentintensiteit - gebruikt om innovatie te meten volgens het aantal octrooien per 10.000 inwoners.

Encore+ is een pan-Europees open-ended core plus fonds, beheerd door Aviva Investors als fund manager en LaSalle Investment Management als asset and transaction manager. Het fonds heeft een succesvol 11-jaars track record, dat stabiele en groeiende inkomsten levert uit een actief beheerde portefeuille. Het fonds heeft meer dan € 1,3 mrd assets under management. Het driejaarlijkse rendement van het fonds is meer dan 9,2% (per 30 juni 2017).

Jeffrey King, fondsmanager voor Encore+ bij Aviva Investors: "Deze overname sluit goed aan bij de strategie van Encore+, want we willen in Europa meer panden met een Breeam certificaat verwerven. Door dalend aanbod, lage leegstand en een groeiende lokale economie is Eindhoven een sterke locatie in Nederland. Eindhoven is uitgegroeid tot een van de belangrijkste technologische regio's in Europa. "

David Ironside, CIO en Investment Manager voor Encore+ bij LaSalle Investment Management: "Het fonds bezit al een kantoor op de Amsterdamse Zuidas (Eurocentre II, verworven in 2016), die tot op heden extreem goed functioneert voor het fonds. Samen met het distributiecentrum in Venlo biedt Encore + een gediversifieerde bezit in de Nederlandse markt."

LaSalle werd geadviseerd door Savills, Weebers Vastgoed Advocaten en Drees & Sommer. JLL en Taylor Wessing adviseerden de verkoper.