Edmond de Rothschild REIM verwerft 6 bedrijfspanden in Nederland

Edmond de Rothschild REIM heeft een portefeuille verworven van zes bedrijfsruimten met een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van ongeveer 53.000 m2, waarvan vijf in de Randstad zijn gelegen.

Dat is gebeurd via Orange Industrial, een nieuw opgerichte joint venture met het in New York gevestigde AIG Global Real Estate, de vastgoedinvesteringstak van verzekeraar American International Group. (AIG).

De portefeuille bestaat uit zes bedrijfsruimten waarvan er vijf, met een gezamenlijke oppervlakte van ongeveer 50.000 m², in de Randstad staan. De panden zijn strategisch gelegen ten opzichte van dichtbevolkte gebieden zoals Diemen, Den Haag, Haarlem, Barendrecht en Mijdrecht.

Orange Industrial is een nieuw gevormde joint venture tussen Edmond de Rothschild REIM en AIG Global Real Estate. De joint venture investeert in industrieel en logistiek vastgoed nabij stedelijke gebieden en in distributiecentra en streeft naar waardetoevoeging door actief vermogensbeheer en investeringen in vernieuwing en duurzaamheid.

Onno Scheij, hoofd Benelux van Edmond de Rothschild REIM: “Met de overname van deze portefeuille hebben we een product met grote toegevoegde waarde verworven in lijn met onze investeringsstrategie om bestaande en nog te ontwikkelen industrie- en distributiecentra over te nemen door heel Nederland. We kijken ernaar uit om met AIG Global Real Estate nog meer activa aan deze portefeuille toe te voegen.”

Statement Real estate heeft deze portefeuille aangebracht en is opgetreden namens aankopende partijen. Edmond de Rothschild REIM en AIG Global Real Estate werden daarnaast geadviseerd door Van Doorne, Clifford Chance en EY op juridisch en fiscaal gebied. SGS Search adviseerde over technische zaken. De verkoper, een particuliere belegger, is bij deze transactie commercieel door HeidaDeken vastgoedadviseurs, en juridisch door Synergy Business Lawyers geadviseerd.