EU ontwikkelt classificatie duurzame economische activiteit

De Rics heeft de Europese Unie ondersteund bij de ontwikkeling van het nieuwe classificatiesysteem waarmee bepaald kan worden of een economische activiteit ecologisch duurzaam is, de EU-duurzaamheidstaxonomie.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 8, 30 augustus 2019

De Rics leverde een bijdrage aan het creëren van een gemeenschappelijke taal voor wat ‘groen’ is voor de bouwsector, waarbij de IPMS wordt gebruikt, de internationale standaard voor de vloermeting van gebouwen.

De Rics maakte met 34 andere organisaties deel uit van de deskundigengroep die door de EU was ingesteld en was voorzitter en coördinator van de groep voor de gebouwde omgeving, met sectordeskundigen van de Europese Investeringsbank, het Climate Bond Initiative, het Joint Research Center van de Europese Commissie, drie directoraten van de Commissie, AIG Insurance evenals de Principles van de Verenigde Naties voor verantwoorde investeringen.

Als vertegenwoordiger van de vastgoed- en bouwsector benadrukte de Rics het belang om samen te werken met professionals die wereldwijde en consistente normen gebruiken voor het meten van onroerend goed.

Duurzame financiering is een sleutelelement van het EU-beleid om duurzame economische ontwikkeling, werkgelegenheid en milieudoelstellingen op één lijn te brengen.