E-commercebedrijf huurt 39.000 m² op Distriport Waalwijk

Een e-commercebedrijf huurt fase 1 van Distriport Waalwijk, bestaande uit vier units met een totale oppervlakte van circa 39.000 m².

Prodelta heeft een langjarige huurovereenkomst afgesloten voor fase 1 van Distriport Waalwijk. Distriport Waalwijk is gelegen tussen Rijksweg A59 en de toekomstige barge terminal op bedrijventerrein Haven 8 te Waalwijk. Het door Prodelta ontwikkeld gebouw bestaat uit 8 units met een totaal oppervlak van circa 84.000 m².

De eerste fase werd medio 2020 opgeleverd en werd direct door huurder in gebruik genomen. Fase 2 is onlangs opgeleverd en is nog beschikbaar voor de verhuur.

Ontwikkelaar en belegger ProDelta leverde eerder al in de regio Tilburg-Waalwijk een E-Commerce center op aan XPO Logistics. Het familiebedrijf ProDelta, dat dit jaar 75 jaar bestaat, heeft inmiddels een vastgoedportefeuille van ruim 500.000 m² waarvan het zwaartepunt in het deltagebied van de Rotterdamse haven ligt. Momenteel richt Prodelta zich op grootschalige (her) ontwikkelingslocaties voor logistieke centra.

De transactie kwam tot stand door bemiddeling van Industrial real estate partners. Zij vormde samen met JLL en CBRE het makelaarsteam van Prodelta. Huurder werd bij deze transactie bijgestaan door XO Property Partners.