E&G en HIG samen in Europees parkeergaragefonds

E&G en HIG bundelen hun krachten in een Europees vastgoedfonds voor parkeergarages met een fondsvolume van € 250 mln voor parkeerinvesteringen in het eurogebied.

E&G Parkhausfonds Europa – geïnitieerd door E&G Funds & Asset Management en Holland Immo Group – belegt in parkeerfaciliteiten op aantrekkelijke locaties in het eurogebied. Het eigen vermogen wordt bijeengebracht door Duitse institutionele beleggers, het vastgoed wordt verworven zonder financieringsvoorbehoud.

E&G en HIG werken samen in de vastgoedacquisitie, fonds en asset management van een Europees parkeerportfolio voor Duitse institutionele beleggers. E&G Parkhausfonds Europa brengt de kennis in fondsmanagement en de toegang tot institutionele beleggers van E&G samen met de parkeergaragepijplijn en kennis van asset management van HIG.

Matthieu Dekkers van HIG en Tilo Staudenmaier van E&G zijn verantwoordelijk voor de acquisitie van parkeergarages in de eurozone.

De kennis en ervaring van beide organisaties op het gebied van bestaande, renovatie- en nieuwbouwparkeergarages vullen elkaar aan bij het opzetten van een parkeergarageportfolio in Europa. Dekkers: ‘We worden steeds meer ingeschakeld voor stedenbouwkundige invulling en ontwikkeling van parkeergarages in mix-use gebouwen en omgevingen. We hebben een startportefeuille en goede pijplijn opgebouwd, vaak in samenwerking met ontwikkelaars en exploitanten van parkeergarages.’ De opgedane ervaring en aanpak in Nederland en Duitsland biedt perspectief voor Europese uitrol.

Verwacht wordt dat de eerste aankopen in het tweede kwartaal van 2019 worden gedaan.

E&G Funds & Asset Management is opgericht in 2006 en heeft momenteel 35 vastgoedexperts in Stuttgart. Holland Immo Group (HIG) is opgericht in 2001 en heeft momenteel 25 experts in Eindhoven. Beide organisaties richten zich op verschillende asset classes en zijn al meer dan 10 jaar actief in de parkeergaragebeleggingsmarkt. Samen hebben ze in totaal meer dan € 250 mln parkeergarage assets onder management in Duitsland en Nederland.