Durfort verkoopt distri-centrum op Schiphol

Op Schiphol Logistics Park is het nieuwe distributiecentrum Logistics Court Amsterdam Airport verkocht aan een buitenlandse belegger. 

Het distributiecentrum, met negen zelfstandige bedrijfsunits en een parkeergarage, wordt gerealiseerd door Aan de Stegge Twello in opdracht van Durfort Vastgoed. Het investeringsvolume bedraagt € 23 mln. Er moet nog een huurder worden gecontracteerd.

De grondoverdracht op Schiphol Logistics Park vond plaats in mei 2019 door gebiedsontwikkelaar SADC aan Durfort Vastgoed. Het distributiecentrum wordt gebouw op een kavel van ruim 24.000 m2 en omvat ruim 13.000 m2 magazijn, 2.600 m2 kantoor, 1.800 m2 entresol en 105 parkeerplaatsen. Het centrum kan worden verdeeld in maximaal negen zelfstandige units variërend in grootte van 1.250 m2 tot 2.500 m2. Elke unit heeft een eigen ingang en ten minste twee loading docks en een overheaddeur. De oplevering staat gepland voor begin 2020.

Het distributiecentrum wordt ontwikkeld met toepassing van duurzame materialen en wordt opgeleverd met energielabel A++. Het dak kan in de toekomst geheel worden voorzien van zonnepanelen. Op termijn kan het project daarmee in de eigen elektriciteitsbehoefte voorzien, mede door de toepassing van LED-verlichting Er zijn materialen met een hoge isolatiewaarde gebruikt en er wordt luchtdicht gebouwd. Door het realiseren van een parkeergarage wordt de grond efficiënt gebruikt.

De koper is juridisch geadviseerd door DLA Piper, technisch door Arcadis en commercieel door JLL. De verkoper is juridisch geadviseerd door HYS Legal en commercieel door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.