Directies vastgoedbanken sluiten zich aan bij RICS

Wendy Verschoor FRICS (foto), de voorzitter van RICS in Nederland, heeft bekendgemaakt dat RICS nu leden of kandidaat-leden heeft bij de directies van belangrijke vastgoedfinanciers.

Deze topgroep wordt gevormd door ING Real Estate Finance, ABN Amro Real Estate Finance, Rabo Real Estate Finance, NIBC Bank, Berlin Hyp en Deutsche Hypo. Daarnaast telt RICS een flink aantal kandidaat-leden, die werkzaam zijn bij deze en andere financiële instellingen.

57 kandidaat-leden zijn in april geslaagd voor hun toetredingstoets. Naast de 8 leden werkzaam bij financiële instellingen zijn de nieuwe leden onder meer werkzaam in de sectoren belegging, juridisch, ontwikkeling en overheid.

RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) is een wereldwijde en zelfregulerende beroepsorganisatie voor vastgoedprofessionals, waarbij 125.000 leden zijn aangesloten, inclusief 867 in Nederland. RICS stelt het algemeen belang voorop en bevordert dat de leden professioneel en integer handelen. De organisatie stelt normen op voor de beroepsuitoefening en opleidingen en handhaaft gedragscodes door onafhankelijk tuchtrecht.