Deutsche Bank koopt 1872 woningen van Vesteda

Deutsche Bank heeft voor € 266 mln een portefeuille met 1872 woningen gekocht van Vesteda.

Volgens het FD heeft Rubens Capital Partners de porteuille aangekocht namens de investeringstak van Deutche Bank. De aankoop is gedaan via 6 verschillende entiteiten. Vesteda doet de woningen van de hand omdat de belegger zich wil concentreren op de middeldure huur, tussen € 710 en € 1200. De meeste woningen die deel uitmaken van de transactie vallen binnen de gereguleerde sector. In de deal zitten appartementencomplexen in Zoetermeer, Voorburg, Rijswijk, Den Bosch, Schiedam, Hengelo, Den Bosch, Heerlen, Roermond en Oss.

Rubens Capital Partners is als asset manager betrokken bij deze deal. CBRE adviseerde Vesteda. Capital Value trad op als adviseur voor Deutsche Bank.

Rubens Capital Partners uit Amsterdam is een onafhankelijk en snel groeiende asset management en investment platform met € 2,25 mrd assets onder beheer, zowel woningen als kantoren en winkels. Klanten zijn (internationale) institutionele beleggers en familiebedrijven. Rubens heeft circa 5000 woningen woningen in portefeuille, nog afgezien van 1873 die nu voor Deutsche Bank zijn aangekocht. Verder meer dan 300.000 m² aan commercieel vastgoed. Van het totaal aan assets onder management is 84% gesitueerd in Nederland, 15% in Duitsland en de rest in de Verenigde Staten.

In februari maakte Vesteda bekend in onderhandeling te zijn met verzekeraar NN over de aankoop van ongeveer 7000 woningen voor circa € 1,4 mrd. NN en Vesteda zijn voornemens een transactie aan te gaan waarbij Vesteda de woningportefeuille verwerft in ruil voor participatierechten Vesteda (circa 75%) en een contante betaling (circa 25%).

De portefeuille bestaat uit een bestaande portefeuille van circa 6000 woningen en een acquisitiepijplijn van circa 1000 woningen, beide onderdeel van de voormalige woningportefeuille van Delta Lloyd. De portefeuille van Vesteda zal na deze transactie bestaan uit ruim 28.000 woningen met een totale waarde van ruim € 6 mrd.

Foto: hoofdkantoor Deutsche Bank in Frankfurt

Links: