Deka koopt W-Hotel Amsterdam voor € 260 mln

Het Duitse Deka Immobilien heeft het W-Hotel in Amsterdam gekocht. 

Dit heeft EuroProperty, een zusterpublicatie van PropertyNL en PropertyEU, vernomen op de Expo in München.

Deka kocht het hotel voor € 260 mln. Het hotel is verspreid over twee tegenover elkaar gelegen locaties aan de Spuistraat. Verkoper is Stag Europe, gelieerd aan Fentonir Trading & Investments, gevestigd op Cyprus.

Het W-Hotel, een vijfsterren designhotel merk van Starwood, is in Amsterdam gelegen aan de Spuistraat 175 en het tegenover gelegen Spuistraat 172. Stag Europe herontwikkelde het voormalige PTT-gebouw en de voormalige Kasbank tot een hotel met 238 kamers inclusief 66 suites. In de voormalige Kasbank, aan Spuistraat 172, is ook restaurant Duchess gevestigd.

Fentonir is een hotel real estate investment specialist met een portfolio van zo’n 50 hotels verspreid over Duitsland, Amsterdam en Antwerpen. In september 2016 hebben pbb Deutsche Pfandbriefbank en Deutsche Hypo getekend voor de financiering van € 135 mln voor het Amsterdamse W- Hotel.

Het voormalige Kasbank-gebouw stamt uit 1908 en is een rijksmonument. Bij de herontwikkeling kwam er in de plint een publiek toegankelijke spa, een bar en het restaurant. Het herontwikkelde PTT-gebouw ertegenover heeft als meest in het oog springende attractie een 22 meter lang verwarmd zwembad.

Laatste nieuws

Evenementen