Deka koopt AMS Cargo Center op Schiphol Logistics Park

Deka Immobilien heeft met Built to Build en Proptimize een koopovereenkomst gesloten voor de verwerving van AMS Cargo Center.

AMS Cargo Center is gelegen op Schiphol Logistics Park en betreft een nieuw multi-tenant distributiecentrum met een totale oppervlakte van circa 34.000 m², verdeeld over vijf units van ieder 4000 tot 6000 m², inclusief 229 parkeerplaatsen. De locatie is uitstekend bereikbaar en goed zichtbaar vanaf de autosnelweg A4 (Amsterdam – Den Haag) en is bovendien direct gelegen aan de provinciale weg N201. Het cargo platform van Amsterdam Airport Schiphol is in minder dan vijf minuten te bereiken.

De eerste twee huurders van AMS Cargo Center zijn Independent World Services (IWS) en ViaEurope, die in totaal voor circa 14.500 m2 aan huurovereenkomsten sloten. Het restant – ongeveer 19.500 m² – is nog beschikbaar voor verhuur. De oplevering van het gebouw zal eind juli plaatsvinden.

AMS Cargo Center is in een JV ontwikkeld door Built to Build en Proptimize. DENC Architecten heeft het gebouw ontworpen en Van der Heijden Bouw & Ontwikkeling is de aannemer. De Mik Bedrijfshuisvesting (commercieel) en Osborne Clarke (juridisch) adviseerden de JV. Baker & McKenzie (juridisch) en Cushman & Wakefield (technisch) traden op namens Deka. De verkoper van de grond is Schiphol Area Development Company (SADC).