DHG verhuurt 20.615 m² aan Graphic Packaging in Bergen op Zoom

DHG heeft onlangs met Graphic Packaging International een huurovereenkomst gesloten voor DC 1 op Smartlog Bergen op Zoom aan de Leeghwaterweg 10.

DHG ontwikkelt op risico op bedrijventerrein Noordland in het Brabantse Bergen op Zoom 3 DC’s met een totale oppervlakte van circa 48.369 m² op een kavel van circa 8 ha. Onlangs is DC 3 opgeleverd en DC 1 staat op de planning om per oktober 2018 aan Graphic Packaging International te worden opgeleverd.

Graphic Packaging International tekende een 10-jarige huurovereenkomst voor de huur van 18.117 m² warehouse, 2.113 m² mezzanine en 385 m² kantoor.
Op dit moment heeft DHG ruim 700.000 m² aan logistieke Smartlogs in onder andere Rotterdam, Moerdijk, Bergen op Zoom, Ridderkerk, Harnaschpolder Den Hoorn en Venray in de pijplijn die in de komende 2 jaar tot ontwikkeling worden gebracht. Op Smartlog Bergen op Zoom zijn DC 2 en 3 nog beschikbaar voor de verhuur met respectievelijk 14.038 m² en 13.698 m².

Smartlog Bergen op Zoom is strategisch gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen aan het Schelde Rijnkanaal met de beschikking over multimodale voorzieningen zoals een binnenhaven, 2 containerterminals, een nieuw te ontwikkelen buitengaatse terminal, een spooraansluiting en de twee snelwegen A4 en A58.

Het hoofkantoor van Graphic Packaging International is gevestigd in Atlanta, Georgia USA. Het bedrijf is een fabrikant van verpakkingen. Graphic Packaging International opereert wereldwijd en is zowel in de Verenigde Staten als Europa één van de grootste kartonproducenten. Veel wereldwijd gerenommeerde bedrijven uit de voedsel- en drankenindustrie zijn klant bij Graphic Packaging International. In Europa heeft Graphic Packaging International 14 productievestigingen verspreid over 6 landen. De vestiging in Hoogerheide zal in dit nieuwe warehouse de logistieke activiteiten, die nu over vier verschillende locaties verspreid zijn, consolideren om zo te komen tot efficiencyverbeteringen. Door het verminderen en beter benutten van vrachtverkeer wordt er bovendien een CO2-reductie gerealiseerd.

Graphic Packaging werd bij deze transactie begeleid door de regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin.

Laatste nieuws

Evenementen