Curlew Netherlands tekent mandaat voor studenten- en starterswoningen

Curlew Netherlands heeft met een grote Nederlandse verzekeringsmaatschappij een mandaat getekend om te investeren in huisvesting voor studenten en starters in Nederland.

De verzekeringsmaatschappij is voornemens € 150 mln te beleggen in deze niche. Het mandaat heeft een core plus beleggingstrategie waarbij de geografische focus ligt op de 12 academische universiteitssteden evenals de steden met de 6 grootste HBO instellingen in Nederland. Alle complexen worden onder een herkenbare merknaam middels een directe verhuurstrategie verhuurd. Er is een startportefeuille en aanvullende complexen zullen tijdens de investeringsperiode worden verworven. Het doel is een portefeuille op te bouwen van in totaal circa 6 complexen. De acquisitiefocus ligt op nieuwbouw en transformaties, waarbij aankopen plaats kunnen vinden door middel van forward funding.

Marjon Copier, directeur Curlew Netherlands: "Dit mandaat toont de sterke vraag van institutionele beleggers om te investeren in deze niche binnen de vastgoedsector. Met onze ervaring in dit segment, beogen we de komende jaren in Nederland hoogwaardige en duurzame woonomgevingen te creëren en managen voor de “young urbans”.

Curlew Netherlands is onderdeel van Curlew Alternative Asset Management, een boetiek investment manager uit Londen gespecialiseerd in de acquisitie en management van vastgoed in alternatieve niche markten. Hierbij ligt de focus op woningen voor studenten en starters. Na de lancering van twee beleggingsfondsen in het Verenigd Koninkrijk, breidt Curlew nu haar strategie uit in Continentaal Europa met Nederland als eerste markt.

In 2013 lanceerde Curlew een fonds samen met CBRE Global Investment Partners om studentenwoningen te ontwikkelen en verwerven in het Verenigd Koninkrijk. Het fonds groeide tot 20 assets (6254 bedden) met nog 5 assets in de pijplijn (1014 bedden), die klaar zijn voor het studiejaar 2018/2019. Twee weken geleden maakten Curlew en CBRE bekend 75% van de bestaande portfolio (15 studentencomplexe met in totaal 5407 bedden) te hebben verkocht.

Laatste nieuws

Evenementen