Crowdfunding voor Center Parcs Zandvoort

Honderden particulieren investeren via het crowdfundplatform van Zeeland Investments Beheer (ZIB) mee in de aankoop en upgrading van vakantiepark Center Parcs Zandvoort. Daarnaast worden verhandelbare obligaties uitgegeven.

In totaal gaat het om een financiering van € 66 mln voor de aanschaf en upgrading van 120 cottages, het strandhotel en alle centrumvoorzieningen. Het park wordt volledig gerestyled. Van dat investeringsbedrag gaan particuliere beleggers € 7,45 mln financieren via ZIB. Hiervan wordt € 2,5 mln middels crowdfunding opgehaald. Voor het resterende bedrag van € 4,95 mln worden verhandelbare obligaties uitgegeven. Zowel aan de deelnemers van de crowdfunding als aan de obligatiehouders keert ZIB een jaarlijkse rente uit van vier procent. Het overige deel wordt  met eigen vermogen en bancair gefinancierd.

‘We merken dat mensen het prettig vinden om hun geld te steken in iets dat dicht bij huis is’ zo verklaart Nathalie Oosterlinck van ZIB. ‘Center Parcs Zandvoort ligt op een toplocatie. Doordat niet alleen de woningen, maar het hele park gerenoveerd wordt, heeft dit vakantiepark ook voor de toekomst enorme potentie.’ Center Parcs Zandvoort bestaat in totaal uit 428 vakantiewoningen, een hotel met 126 kamers en omvangrijke centrumvoorzieningen.

img
Redacteur
Profiel