Crowdfunding portaal NewFunding van start

Onlangs is NewFunding.nl van start gegaan als alternatief voor actieve vastgoedbeleggers om hun vastgoed te financieren met behulp van particulieren, semiprofessionele en professionele beleggers middels 'match-making'.

Het team bestaat uit Robert Jan Buis (CEO), Tijn Greve (CFO) en Frank Warnaar (COO), aangevuld met diverse zelfstandige professionals.

NewFunding maakt gebruik van ratingsysteem Retscan, ontwikkeld in samenwerking met Klaas Kroot (FOI) en Robert Kat. Het crowdfundplatform biedt een alternatieve wijze van financieren, terwijl beleggers de mogelijkheid wordt geboden gebruik te maken van een breed scala aan investeringen en projecten

De betaalstromen zijn uitbesteed aan Intersolve EGI, waar gewerkt wordt met een e-wallet betaalprincipe. Intersolve staat onder direct toezicht van de Nederlandse Bank en is gemachtigd gelden onder zich te houden en te verrekenen, als zijnde een derdengeld rekening (E-wallets).

Na een 'strikt selectieproces' komen de onroerende zaken online, zodat actieve beleggers volledig digitaal inzicht krijgen en kunnen participeren met een eigen visie en zelf een eigen beleggingsportfolio kunnen opbouwen.

NewFunding is gevestigd in Amsterdam en Arnhem.