Corum koopt Ibus Hotel Amstelveen voor € 35 mln

Franse belegger Corum heeft het Ibis Hotel te Amstelveen van de Borealis Hotel Group gekocht. Naar verluidt ligt de koopprijs op € 35 mln.

Het hotel is gelegen aan de Prof J.H. Bavincklaan 1-3 in Amstelveen. De Borealis Hotel Group heeft het hotel getransformeerd van een kantoorgebouw naar hotel.

Corum verhuurt het hotel op basis van een regulier huurcontract aan Borealis. Op zijn beurt heeft Borealis een managementcontract met Accor.

Het hotel is gelegen op de grens van Amsterdam Zuid en Amstelveen. Het hotel biedt 314 kamers volgens de nieuwste standaarden van Accor Hotels en opereert onder de naam Ibis Budget Amsterdam City South.

Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft de transactie namens de koper begeleid. BarentsKrans was als notaris betrokken bij deze transactie.

Voor Corum is dit niet het eerste hotel dat het van Borealis koopt. Eerder kocht Corum Hotel Indigo in Den Haag en een hotel in Antwerpen van de Borealis Hotel Group. Corum kocht ook het Novotel in Hoofddorp.

Corum plaatst de hotels in een algemeen fonds met gemixed vastgoed. In het Europese fonds worden ook kantoren, bedrijfsgebouwen en retail geplaatst.