Cording en COD verhuren uitbreiding Kaan Architecten in De Nieuwe Boompjes

Kaan Architecten huurt 990 m² kantoorruimte extra op de begane grond van kantoorgebouw De Nieuwe Boompjes in Rotterdam. Het architectenbureau huurde al 1490 m² op de tweede verdieping.

Cording Real Estate Group is verantwoordelijk voor de asset management activiteiten van het kantoorgebouw De Nieuwe Boompjes in het centrum van Rotterdam. Binnen een jaar na de aankoop van het kantoorgebouw voor het Benelux Commercial Real Estate Fund is door de verhuur van 990 m² aan Kaan Architecten 95% van de kantooroppervlakte verhuurd.

Kaan Architecten heeft samen met KL Air in september 2017 de opdracht voor het ontwerp van de nieuwe A-terminal op luchthaven Schiphol gegund gekregen en heeft mede daarom meer ruimte nodig. Het huurcontract voor de extra ruimte op de begane grond gaat in per 1 januari 2018.

Onno Scheij, Hoofd Benelux bij Cording: “Wij zijn zeer verheugd met de uitbreiding van Kaan Architecten in de De Nieuwe Boompjes. Samen met ontwikkelaar COD en ons actieve asset management team verwachten wij de resterende leegstand op de derde verdieping (330 m²) eveneens snel ingevuld te hebben."

Op eigen risico
COD heeft op eigen risico het monumentale De Nieuwe Boompjes volledig herontwikkeld naar een multi tenant modern en duurzaam kantoor met huurders als Parthenon-EY, Nederlandse Assurantiebeurs, Kaan Architecten en Unibarge.

De Nieuwe Boompjes was de eerste acquisitie van het in december 2016 gestarte Benelux Commercial Real Estate Fund. De focus van dit fonds ligt op kantoor- en winkelpanden op A-locaties en in economisch sterke steden in Nederland, België en Luxemburg. Cording verzorgt behalve de acquisitie ook het asset management inclusief de verhuur voor het fonds.

€ 2,4 mrd assets under management
Cording Real Estate Group, met het hoofdkantoor in Londen, is een onafhankelijke en op Duitsland, Verenigd Koninkrijk en de Benelux gerichte vastgoedonderneming, die zowel investment management, asset management als property management aanbiedt. Onder leiding van chairman John Partridge en ceo Rodney Bush is Cording aanzienlijk gegroeid in de kernmarkten Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Benelux. Cording heeft momenteel circa € 2,4 mrd aan asset under management. Cording heeft 88 medewerkers die werken vanuit vijf vestigingen in Duitsland, twee in het Verenigd Koninkrijk en één in Nederland.

Op 18 oktober 2017 is bekend geworden dat Edmond de Rothschild (Zwitserland), een private banking en asset management specialist met een hoofdkantoor in Genève, een meerderheidsaandeel in Cording heeft verworven. De transactie zal worden gefinaliseerd in het laatste kwartaal van 2017.

COD is een creatieve vastgoedontwikkelaar die zich richt op zowel nieuwbouw als herontwikkeling van hotels, kantoren en woningen.