Cofinimmo koopt zorgcentrum in Bergeijk

Cofinimmo heeft het toekomstige eerstelijnszorgcentrum van het Noord-Brabantse Bergeijk gekocht voor ruim € 5 mln.

Het pand is een voormalig bankkantoor met een totale bovengrondse oppervlakte van ongeveer 3200 m², dat dateert van 2001. Het ligt in het centrum van Bergeijk, op zo’n 20 km van Eindhoven en vlakbij de Belgische grens.

Het pand wordt herontwikkeld tot een eerstelijnszorgcentrum. De renovatie zal onder meer het vernieuwen van de technische installaties van het gebouw en de inrichting van consultatieruimtes voor de verschillende zorgverstrekkers omvatten. Het zal een energielabel A verkrijgen.

Maron Healthcare, herontwikkelaar en verkoper van het gebouw en partner van Cofinimmo sinds 2016, zal deze herontwikkeling uitvoeren. Cofinimmo zal de financiering voor een totaalbedrag van meer dan € 2 mln op zich nemen in het kader van een ‘turn-key’-overeenkomst. De werkzaamheden beginnen in het laatste kwartaal van 2019 en de oplevering ervan zal in principe in het tweede kwartaal van 2020 plaatsvinden.

Cofinimmo heeft het gebouw gekocht via zijn dochtervennootschap Superstone. Op dit ogenblik is 80% van het gebouw al voorverhuurd aan verschillende zorgverleners. Het gaat om dubbel netto huurovereenkomsten met een gemiddelde resterende looptijd van 15 jaar, jaarlijks geïndexeerd volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Het initieel brutorendement bedraagt ongeveer 6%.

Het eerstelijnszorgcentrum zal onder meer zes huisartsen, een apotheek, een fysio- en podotherapiepraktijk, een thuiszorg- en consultatiebureau, een tandarts en een psychologenpraktijk huisvesten.