Catella haalt 280 mln op bij Nederlandse en Duitse institutionele beleggers

Catella (CRIM) heeft € 280 mln opgehaald bij zeven Duitse en Nederlandse institutionele beleggers. Het totaal vermogen onder beheer passeert daarmee de grens van € 1 mrd.

Het Catella European Residential III Fund (CERIII) investeert in huurwoningen in zeven Europese landen; kortgeleden nog werd de Gramercy Tower in Cardiff aangekocht. Het fonds richt zich niet alleen op betaalbare huren, maar hanteert ook een hoge standaard als het gaat om de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en het realiseren van duurzame maatschappelijke doelstellingen. Zo doneert CRIM een deel van de periodieke beheervergoeding aan een relevante impact-gerelateerde liefdadigheidsinstelling van de Verenigde Naties, mocht de gebouwmanager niet voldoen aan de financiële, ecologische of maatschappelijke doelstellingen van het fonds.  

CBRE Capital Advisors is aangesteld als adviseur voor het ophalen van kapitaal bij intrenationale institutionele investeerders. “Europa heeft te kampen met een chronisch tekort aan betaalbare woonruimte, stijgende energielasten en een klimaatcrisis. De investeringsstrategie en -filosofie van CER III bevatten duidelijke doestellingen om deze problemen het hoofd te bieden. Zo investeert het fonds in de ontwikkeling van ’s werelds eerste energiepositieve woontorens via de joint venture van Catella met het Franse Elithis. Deze gebouwen produceren meer energie dan de huurders en gebouwen samen consumeren, waardoor huishoudens geen energierekening meer hoeven te betalen en het besteedbare inkomen stijgt. Het is geweldig om deze strategie tot leven te zien komen en snel te zien groeien", aldus Casper van Grieken, hoofd CBRE Nederland Capital Advisors.

img
Redacteur
Profiel