Carthartt WIP huurt in Prinsestraat

Lifestyle en moderetailer Carhartt WIP heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van een nieuwe filiaal in het centrum van Den Haag.

De nieuwe vestiging ligt aan de Prinsestraat 2B in Den Haag en zal dit jaar nog de deuren openen. De winkel heeft een totaal vloeroppervlak van 132 m² op de begane grond.

De winkel werd voorheen gehuurd door Werkman, gespecialiseerd in bedrijfskleding. Die was in 2014 verhuisd van de Torenstraat naar de Prinsestraat en is nu gevestigd in Rijswijk.

De Prinsestraat is een winkelstraat die bekend is geworden door de vele designzaken. Inmiddels is hier een veel breder aanbod te vinden. Naast kunstgaleries, mode- en interieurwinkels, zilver- en goudsmeden, bevinden zich hier het Korzo theater plus diverse restaurants en cafés, waaronder de onlangs geopende lunchrooms SLA en Anne & Max.

Het van origine in 1889 opgerichte Carhartt maakte oorspronkelijk werkkleding, maar toen steeds meer mensen het label gingen dragen werd- met name voor de Europese markt - Work In Progress (WIP) opgericht. Daarmee focust het label Carhartt WIP zich meer op lifestyle en mode. Sinds enkele jaren opent Carhartt WIP winkels die alleen kleding uit die lijn verkopen.
Carhartt WIP hoopt de komende jaren nog tot tien brandstores in Nederland te openen. In maart opende het label al twee filialen in Amsterdam, aan de Utrechtsestraat en de Haarlemmerstraat, en een shop-in-shop bij de Rotterdamse vestiging van modezaak Funkie House. Voor de verdere uitbreiding denkt het merk aan Utrecht, Eindhoven, Maastricht en Groningen.

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde de eigenaar, NSI, bij de verhuur van de winkel in Den Haag.

Laatste nieuws

Evenementen