Byzantium half jaar na aankoop volledig verhuurd

State Street heeft in kantoorgebouw Byzantium in het stadscentrum van Amsterdam twee bestaande huurovereenkomsten verlengd en uitgebreid en een nieuwe huurder aangetrokken. 

Zes maanden na aankoop is het kantoorgebouw hiermee volledig verhuurd. State Street Global Advisors kocht het Byzantium gebouw eerder dit jaar namens een institutionele belegger van Warburg HIH voor een bedrag van circa € 26 mln.

Huurder Maatschap Bingh Advocaten heeft de huurovereenkomst van 315 m² verlengd en committeert zich hiermee wederom voor de lange termijn aan het Byzantium gebouw. Huurder Bloomberg heeft de bestaande huurovereenkomst verlengd en uitgebreid tot 925 m² kantoorruimte.

Byzantium heeft tevens een nieuwe huurder aangetrokken. SH Kelkar and Company Limited heeft een huurovereenkomst van circa 850 m² kantoorruimte ondertekend.

Het mixed-use Byzantium complex (2600 m² kantoorruimte en 2045 m² retail) werd ontworpen door architect Rem Koolhaas (OMA) en in 1991 gebouwd. Het gebouw is gevestigd aan de Stadhouderskade, naast de ingang van het Vondelpark.

Mans Vroom, Associate Director Agency bij Savills Nederland: “We zijn er trots op dat we zo snel na de aankoop en onze aanstelling als verhuurmakelaar de laatste vrije meters in Byzantium hebben kunnen verhuren voor onze opdrachtgever. In aanvulling op de nieuwe huurovereenkomsten gaat de verhuurder op korte termijn de entree van het gebouw uitgebreid renoveren. Hiermee is het gebouw weer geheel future proof.”

Savills adviseerde de eigenaar State Street Global Advisors bij deze transacties.