Brits vastgoed geschokt door gala

De Britse vastgoedsector is geschokt door het 33ste gala van de Presidents Club in Londen met als chairman Bruce Ritchie, de oprichter en CEO van Residential Land Group, met 1200 objecten in centraal Londen één van de belangrijkste spelers en Fellow van de Property Consultants Society.

Een undercover-journaliste van de Financial Times heeft ontdekt dat het ‘men only’-evenement in het beroemde Londense hotel ‘The Dorchester’ meer behelsde dan het goede doel: ruim 130 hostesses moesten de 360 bekende Britse mannen – waaronder veel vastgoedmensen – entertainen in de meeste ruime zin en vooraf geheimhoudingsverklaringen tekenen.

De opbrengst van een veiling voor het goede doel bedroeg 2 mln pond sterling, maar de meeste goede doelen weigeren inmiddels de donatie en de club zelf zal worden opgeheven. Eén van de geveilde kavels betrof een lunch met minister Boris Johnson. Onder de tafelsponsors bevond zich ook Frogmore Real Estate Partners een vastgoed investeerder uit Londen (eigenaar van onder andere Stratford Shopping Center in Londen en één van de grote gebouwen aan Oxford Street). Een ander lid van de Presidents Club was de van oorsprong Finse vastgoedmiljonair Poju Zabludowicz goed voor een 87ste plaats op de Sunday Times Rich List met 1,5 mrd pond sterling vermogen. Zijn investeringsbedrijf Tamares heeft een portfolio van 3 mrd dollar met als bekendste vehikel Ivory Gate.